2de leerjaar

Herfstwandeling
Op 4 oktober gingen de leerlingen op herfstwandeling. Omdat het ook dierendag was, brachten we onderweg een bezoekje aan de dierenarts, om vervolgens onze wandeling verder te zetten. Tijdens een vrij moment in het bos werden er kampen gebouwd, herfstvruchten verzameld en gewoon gespeeld. Wil je de foto's zien, kijk dan in het mapje herfstwandeling. Daar staan al de foto's van de herfstwandeling.

Jeugdvereniging
Op vrijdag 19 oktober was het dag van de jeugdvereniging. Chiro en KLJ waren goed vertegenwoordigd in het 2de leerjaar. Op de foto zie je de leden, al dan niet in uniform.
Hier kan je onze leden zien.

Project beroepen: De brandweer
Op dinsdag 23 oktober bezochten de leerlingen van het 2de de brandweerkazerne  van Lommel. Na het bekijken van een film werden ze in 2 groepen rondgeleid. Sepp mocht even een echte brandweerman zijn. Bij de rondleiding vielen er 2 'slachtoffers'. Gelukkig was de ambulancier in de buurt. Wat leken de leerlingen klein toen ze in een 'echte' brandweerwagen mochten zitten. We kwamen buiten met veel 'toekomstige' brandweermannen. Hier kan je ons zien.

Opdrachteneiland
Op vrijdag werken de leerlingen per 2 aan een opdracht. Na 15 minuten schuiven ze door naar de volgende activiteit. Verschillende eilanden komen aan bod: denkeiland, taaleiland, fijneiland, sameneiland en wereldeiland. Hier zie je ze actief bezig.

Fluovest
De leerlingen van het tweede leerjaar droegen tijdens de donkere maanden heel goed hun fluo-vestje. Zo verdienden ze stickers op hun spaarkaart. Bij de meesten is deze spaarkaart vol. Schitterend! Ook de klasposter waarop ze verder mochten sparen is vol geraakt. Hierdoor maken ze nu kans op een aantal prijzen, uitgereikt door VSV. De winnende klassen van de Vlaamse scholen worden bekend gemaakt op 29 maart. Afwachten maar ... hier kan je de foto bekijken.

Knutselen
Samen met juf Kristel verven ... 
Hier kan je ons aan het werk zien.

Wonen 
De leerlingen werkten bij W.O. een aantal weken rond het thema 'Wonen'. Als afsluiting mochten ze zelf 'bouwen'. Ze gingen aan de slag met kaarten en kleine bakstenen. Een kaartenhuisje maken was moeilijker dan men dacht. Er werd op gezwoegd. De bakstenen metsten ze aan elkaar tot een prachtig gebouw. Je kan de 'bouwsels' hier bewonderen.

Sportdag
Hier kunnen jullie zien hoe sportief de kinderen zijn!

Kronkeldidoe
Hier kan je onze sportieve kinderen aan het werk zien.

Mijn droomspeelplaats
Wat werd er hard gewerkt!! De kleuters van de derde kleuterklas en de leerlingen van het 1ste leerjaar kwamen naar onze tentoonstelling. Ook juf Kristel kwam luisteren naar de goede ideeën van de kinderen! Benieuwd? ... Kijk dan hier.