Bingel!
Vanaf nu kunnen de leerlingen van het 1ste leerjaar ook op Bingel.
Hun meter en peter hebben hun leren inloggen, het eiland verkennen en taakjes maken.
Dank je wel meters en peters jullie deden dit super goed!
Veel succes op Bingel lieve jongens en meisjes  van het eerste!
Hier kan je zien hoe ze samenwerken.

Een boom in de herfst
Omwille van de onvoorspelbare weersomstandigheden konden we vandaag niet op herfstwandeling. Maar niet getreurd we brachten de herfst in de klas. Enkel met blauw, rood en geel mochten we aan de slag. Hier kan je ons aan het werk zien.

Muzo bladwijzer
Kikvorsperspectief, vogelperspectief, close-up… Sinds vandaag weten we wat het is. We gingen op pad om foto’s hiervan te maken in onze school. Daarna mochten we deze foto’s doorsturen, uploaden en gebruiken om een bladwijzer te maken. Hier kan je de foto's bekijken.

Herfstwandeling
Wandelen is fijn en gezond, zeker in de herfst want dan kleurt de natuur op zijn mooist.
De leerlingen lieten zich verrassen door de enorme rijkdom aan paddenstoelen, eikels, kastanjes en kleurrijke bladeren in onze natuur en het zonnetje was ook van de partij.
Hier kan je de sfeerbeelden bekijken.

Ontbijt
De leerlingen van het 6de hebben vandaag ondervonden wat bandwerk is. We gingen samen aan de slag om 240 dozen te plooien voor het ontbijt. Ook mochten we iedere doos voorzien van een onderlegger en ze sorteren per soort. Een knappe prestatie!! Deze juf is fier!!!!!
Hier kan je de leerlingen aan het werk zien.

Continentenmove
Tijdens W.O. hebben we in de atlas de wereld verkend, maar het kan ook op een andere manier. Aan de hand van filmpjes ontdekten we verschillende dansen in verschillende continenten. Uit iedere dans moesten we 1 beweging halen. Daarna moesten we deze bewegingen aan mekaar plakken op hedendaagse muziek.
Hier staan de foto's.

Muzo: soorten muziek
Leren kan ook zonder stil te zitten op een stoel. We gingen per 2 in de gang, klas, berging op zoek naar soorten muziek.
Aan de hand van een invulblad probeerden we deze soorten zo goed mogelijk te verkennen.
Hierna konden we onze kennis toepassen door soorten muziek die afgespeeld werden te herkennen. Hier zie je de foto's.

ICT
Samen met de leerlingen van het 5de mochten we ontdekken hoe google presentaties werkt.
Na een verkennende ronde mocht we zelf aan de slag om een presentatie te maken.
Hier kan je de foto's bekijken.

Verkeerspark
We mochten onze kennis over het verkeer gaan testen op het verkeerspark.
Na uitleg van een agent over de verschillende verkeersregels mochten we als fietser of automobilist het verkeer in.
Het was toch wat ingewikkelder dan we hadden gedacht. Kijk hier maar even.

Nieuwjaarsbrieven
Samen met het 1ste leerjaar de nieuwjaarsbrieven oefenen maakt het zoveel leuker!
Hier kan je ons samen aan het werk zien.

Bezoek TIO
In TIO mochten we kennismaken met de lessen praktijk en werkplaats. De voorbereidingen voor de GSM-houder hadden we in de klas al gemaakt. In TIO konden we aan de hand van een stappenplan onze GSM-houder verder afwerken. We kregen ook de hulp van leerlingen uit het 2de jaar IW, waaronder enkele oud-leerlingen van onze school. Dat het een leuke voormiddag was, kan je hier op de foto's zien.