1ste leerjaar

1 september
Wij zijn super flink gestart in het eerste leerjaar! Op deze foto's kan je alvast zien dat we al heel goed aan het werk zijn! De eerste dag mochten we onze plaats in de klas nog zelf kiezen. Op de laatste foto zie je onze vast plaatsen in de klas. Wij vliegen er in!

Kennismakingsspel meter en peter
Hier kan je de foto' s bekijken. 

1ste computerles
De kinderen van het eerste leerjaar kregen gelukkig hulp van hun meter of peter tijdens de eerste computerles. De foto' s kan je hier bekijken. 

Spinnenzoektocht
We hebben met succes een spinnenzoektocht gedaan, ben je benieuwd? Kijk dan even hier.

Halloweenspel
Op vrijdag 22 oktober deden wij een halloweenspel. We moesten allerlei taal-en rekenopdrachten uitvoeren. Iedereen vond het een griezelig leuke opdracht.

Project GEZONDHEID
Woensdag 27 oktober gingen de kinderen van het 1ste leerjaar op onderzoek in de andere klassen. Ze bekeken de inhoud van de brooddozen om te zien of er voldoende variatie is en of er gezond gegeten wordt. We hebben er heel veel door geleerd! foto's

Knutselen voor de Sint
We knutselden een mooie stoomboot met daarop de Sint. Hier kan je de boot bekijken. 

Initiatie skiën
Vrijdag 10 december kregen de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar een les initiatie skiën. Dit werd gratis aangeboden. De kinderen hebben ervan genoten. foto's
Foto's van het 2de leerjaar. (1ste leerjaar: meester Simon moest zelf de les geven).

Bibbezoek
Op 25 januari gingen we voor de eerste keer naar de bib in Peer. We werden er hartelijk ontvangen en kregen er een fijne rondleiding. We gingen op zoek naar de vriendjes van Kikker, die vanalles leerde over het uitlenen van boeken. We mochten allemaal 2 leesboeken kiezen en een weetboek. Veel leesplezier allemaal!! Hier kan je enkele foto's bekijken. 

Fietsparcours
Hier kan je onze fietsers aan het werk zien. 

Voorbereiding 1ste communie
Ter voorbereiding van de eerste communie gingen we de kerk bezoeken. We gingen boven het doksaal kijken, we bekeken het wijwater (waarvan de kinderen dachten dat het was om sigaretten in uit te doen), de biechtstoel, de kwispel met het wijwateremmertje (wat volgens de leerlingen een wc borstel was :), het Mariakappeletje en nog veel meer. Er werd veel bijgeleerd, ... Hier kan je de foto' s bekjken. 

Kronkeldidoe
Hier kan je de foto' s bekijken. 

1ste communie
Zondag 29 mei deden de leerlingen van het 1ste leerjaar hun communie. Met een goede voorbereiding werd dit een dag om nooit te vergeten. Allen mooi gekleed en met een brede glimlach, maar soms ook een beetje zenuwachtig werd dit een dag waar ze zo naar uitgekeken hadden. Na de viering werd er natuurlijk ook gefeest! Dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie dag.  De sfeerbeelden kan je hier bekijken.

Pizza bakken
Hmmm lekker smullen was het tijdens de middag van maandag 30 mei. De juf had allerlei lekkers meegebracht waarmee we zelf een pizza bakten. Hier kan je ons zien smullen. 

Voorlezen aan de kleuters
De foto' s kan je hier bekijken.