6de leerjaar

Bladwijzer
Vandaag gingen we aan de slag met foto's maken voor onze bladwijzer. Als opdracht moesten we een foto maken in kikvorsperspectief, in vogelperspectief en een close-up. 
Hoe creatief we waren om dit voor elkaar te krijgen, zie je hier. 

Veldloop 
Zie voor foto's hier.

Een boom in de herfst 
De herfst in de klas brengen met enkel rood, blauw en geel. 
Klik hier

Sterrentocht 

Verkeersparcours 
Zijn we behendig op de fiets of niet? Klik hier. 

Anthony Breslin 
Al ooit van deze kunstenaar gehoord? Nee?  Wij wel! Anthony Breslin is een kunstenaar die gebruikt maakt van verschillende soorten lijnen, vrolijke kleuren en die zijn kunstwerken een driedimensionaal karakter geeft met behulp van knoopjes, kralen, stokjes,… 

Vrijdag, 14 januari zijn we in de huid van deze kunstenaar gekropen. Met handen en voeten en zelfs met onze mond hebben we mogen tekenen.  Daarna hebben we ons kunstwerk mogen schilderen. Blijkbaar was het blad nog niet groot genoeg, want de vloer had na afloop dringend nood aan een wasbeurtje.  Tenslotte hebben ons kunstwerk driedimensionaal gemaakt met behulp van allerlei kleine spulletjes die we hadden meegebracht. Benieuwd naar onze poging. Klik hier.

Bezoek WICO

Aan de hand van allerlei kleine opdrachten leerden we vandaag kennismaken met het WICO. We mochten proberen een schooltas klaar te maken aan de hand van een lessenrooster, we kregen een lesje Engels en Latijn en we maakten kennis met het vak natuurkunde.  Klik hier.


Dode hoek
Het 5de en 6de leerjaar mochten samen de dode hoeken van een vrachtwagen gaan verkennen. Na wat uitleg mochten ze zelf ondervinden hoe weinig zicht een vrachtwagenchauffeur heeft!
De foto' s kan je hier bekijken.