Gezondheidsfestival

Op maandag 25 oktober gingen we van start met de voorbereiding van het gezondheidsfestival voor vrijdag 29 oktober.
Tijdens die week  werd er heel wat geleerd en gewerkt rond gezondheid.
-De kleuters van K1 en de leerlingen van 1ste + 2de leerjaar werkten rond VOEDING.
-De kleuters van K2 en de leerlingen 5de en 6de werkten rond BEWEGING.
-De kleuters van K3 en de leerlingen van  't 3de en 4de werkten rond GOED GEVOEL.

Hier al enkele foto's.

Het 1ste leerjaar ging op dinsdag 26 oktober op onderzoek in andere klassen en bekeken de inhoud van de brooddozen. Zo konden ze zien of er gezond geluncht werd.
foto's hier

2de leerjaar had heel wat koks uitgenodigd; de kinderen hebben zitten smullen!

In al de klassen werden de voorbereidingen getroffen voor het gezondheidsfestival!

3de leerjaar hield een yoga-sessie

Vrijdag 29 oktober
Vrijdagmorgen zagen we heel weinig auto's op de parking staan. Een groepje leerlingen van het 5de en 6de leerjaar had al de kinderen opgeroepen om te voet, met de fiets of step naar school te komen!
Bij het betreden van de school kregen al de kinderen een toegangsticket voor het festival. Dit konden ze bij hun leerkracht inruilen voor een festivalbandje.
In de voormiddag was het een drukte in al de klassen om het festival goed voor te bereiden. Er werd getimmerd, gekookt, gedanst, ...

Om 13.15 uur was het dan zover. De kleuters mochten gekke bekken gaan trekken voor een grote spiegel, dansen, rustmomentje houden in de slaapklas, fitnessen op de speelplaats en soep en/of gezonde wraps eten.
De kinderen van het lager werden gecontroleerd op het dragen van een festivalbandje en mochten dan de turnzaal betreden. Elke klas stelde hun activiteiten voor. Nadien mochten de leerlingen van het 1ste leerjaar samen met hun meter/peter van het 6de leerjaar naar al de activiteiten. De kinderen van het 2 t.e.m. het 5de mochten vrij de verschillende gezondheidsoefeningen gaan uitproberen.
Er was een heuse fitnessomloop, een ruimte waar ze op rustige muziek mandala's konden gaan inkleuren, dansjes gaan doen a.d.h.v. een instructiefilmpje dat was klaargemaakt door enkele leerlingen van het 5de en 6de leerjaar, gaan shoppen in de gezondheidswinkeltje waar ze konden betalen met een glimlach! en in de eetzaal stonden drank en hapjes klaar voor al de kinderen. Zo kon er dus ook gezond gegeten en gedronken worden.
Het festival werd afgesloten met een gezamenlijke dans en vele vrolijke en blije gezichtjes!
Dat de kinderen genoten hebben van het festival, kan je zien op de vele foto's!