K3

Sinterklaas
Juf Tine was in onze klas en we hebben samen met haar genoten van het thema Sint en Piet. Wat een verrassing was het toen de Sint en zijn Pieten naar onze school kwamen. In de turnzaal konden we even van hem genieten. Maar terug in de klas stonden er heel veel pakjes om open te doen. Ook dit jaar waren we dus heel flink geweest. De foto' s kan je hier bekijken.

Geluk
Tijdens onze projectweek kregen we als deelthema: geluk! Wat maakt ons gelukkig vroegen we dan ook aan de kleuters. We kregen verschillende reacties zoals naar de speeltuin gaan, heel hard lachen, knuffelen, gekke bekken trekken, ...
Wil je de foto' s bekijken, dat kan hier

Dieren
Hier kan je de foto' s van het thema dieren bekijken.

Naar het bos
Wat hebben we genoten tijdens de uitstap naar het bos. Takken sjouwen, hutten bouwen, lekker picknicken, ... We verzamelden ook eikels, takken, mos en blaadjes om mee naar de klas te nemen. Hier kan je ons zien sjouwen en bouwen.

Nieuwjaar
We zijn dit jaar gestart met elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen en allerlei goede voornemens te vertellen. En ja hoor ... ook de kleuters hebben er een heleboel. Dit kwam spontaan uit hun kindermond:
- lief zijn voor elkaar
- speelgoed opruimen als mama dit vraagt
- minder zeuren
- samen spelen en iedereen mag meedoen
- stoppen met spelen als het wekkertje in de klas gaat
Dus op naar een geweldig 2022

Carnaval
Wat een lawaai in K3 tijdens deze 'gekke dagen'. De kleuters maakten zelf een fanfare en lieten zich leiden door de dirigent. De volgende dagen stond in het teken van carnaval. Gekke hoeden, gekke haren, ... en we maakten samen een groepswerkje voor het zusje van Milo.
Vrijdag hadden we nog even een carnavalbal met lekkere chips en een drankje.
Hier kan je onze 'gekke bekken' zien.

Ridders en prinsessen
De foto' s kan je hier bekijken.

5 nieuwe vriendjes
Joepie!!! Na de krokusvakantie kwamen er 5 nieuwe vriendjes in onze klas. Welkom Jelissa, Fleur, Tuur, Aiden en Mathis. We speelden veel samen en mochten voor de eerste keer ook buiten onze boterhammen opeten. Op donderdag was het eerste lentezonnetje daar en genoten we samen van het spelen in de zandbak. Wil je ons ook zien, kijk dan snel hier

Kunst
Tijdens het thema kunst maakten we kennis met verschillende kunstenaars: Da Vinci, Keith Haring, Piet Mondriaan, Kadinsky en Alexander Calder. Wat had juf Tine veel voor ons in petto. Door het uitvoeren van allerlei taken konden we centjes verdienen om zo in de kunstwinkel allerlei materialen te kopen of te huren. Zo konden we kunstwerken knutselen, muzeik maken en dansen. En hoe leuk was het theater in het Poorthuis!
Bedankt juf Tine voor deze kei-toffe stage!
We hebben ervan genoten.
De foto's kan je hier bekijken.