5de leerjaar


Veldloop: 
Ook wij deden weer mee met de jaarlijkse veldloop. Enkele sfeerbeelden: kik hier.

Herfstwandeling: 
Samen met het 5de gingen we op stap naar de Rooie Pier. Na deze stevige wandeling kwamen we tot rust met een tekst over de herfst. Hierna konden we ons volop uitleven in het reclamespel. 
Moe maar voldaan kwamen we netjes op tijd terug aan op school. 
Voor foto's: klik hier.

Voorbereidingen sfeerwandeling:
De handige jongens en meisjes van het 5de leerjaar timmerden erop los. Ze knutselden mooie kerstbomen voor de sfeerwandeling.
Na de sfeerwandeling mogen deze kunstwerken natuurlijk mee naar huis!
Voor foto's: klik hier.

Week van techniek:
De leerlingen van het 5de leerjaar maakten een sfeerlicht. Onder leiding van (oud)leerkrachten van het TIO mochten ze boren, schroeven, solderen, werken met een lijmpistool en pvc plooien op de plooibank. Een leuke maar zeer leerrijke techniekactiviteit.
Voor foto's: klik hier.

Inleefatelier
Het vijfde leerjaar ging naar Studio Globo voor een buurtwandeling en een inleefatelier. Na weken van voorbereidinig in de klas mochten we eindelijk naar de afsluiter van het project " Achter de muur". We zagen een "oude bekende" terug, meester Peter. Een leerrijke en plezante ervaring!
Voor foto's: klik hier

Funathlon 
Een integratieproject waarbij leerlingen van het lager onderwijs samen sporten met leerlingen van Sint Elisabeth.
Voor foto's: klik hier.

Binnen Bij Boeren
De leerlingen van het 5de leerjaar gingen op bezoek bij de boerderij van René en Chantal Aerts - Kesters in Erpekom. 
De leerlingen werden in klasverband de hele voormiddag ondergedompeld in alle aspecten van het boerenleven in Peer. Er waren een aantal stands voorzien waar alles visueel werd gemaakt, aangevuld met boeiende uitleg door ervaringsdeskundigen uit de landbouwsector. Via een doorschuifsysteem verplaatsten de klassen zich van stand naar stand, verdeeld over het bedrijf.
Om 10.30 uur werd er even gepauzeerd en kregen de deelnemers een glas water, een drinkyoghurt en een peer, om daarna opnieuw te starten met het bezoek aan de infostands.
Tegen 12.30 uur werden we getrakteerd door de landbouwers en hun partners op een maaltijd met ingrediënten die het resultaat zijn van hun harde werk: een lekker broodje met een kipburger en groenten. Hmmmm! Lekker!
Voor foto's: klik hier.

Auteurslezing 
Dinsdagnamiddag fietsten we naar een auteurslezing van Guy Daniëls in 't Poorthuis. Deze auteur kon ons een uurtje boeien met spannende verhalen uit zijn 34 boeken.
Voor foto's: klik hier.

Meimaand = Mariamaand
Bezoek aan het kapelletje.
Voor foto's: klik hier.